Accommodatie

Onze accommodatie bestaat uit een rijbaan en een instructieruimte.
Beiden zijn afzonderlijk of in combinatie te huur.

De Rijbaan

Onze rijbaan van 20 x 50 m. heeft spiegels over de volle breedte.De rijbaan is ruim (20 x 50 m), heeft veel licht en frisse lucht en een uitstekende bodem, welke in conditie wordt gehouden met o.a. een computergestuurde beregeningsinstallatie. Het is met recht een 4-seizoenen accommodatie. Niet alleen ’s winters is de rijhal heel prettig, maar hij is zo ontworpen en gebouwd dat je er ’s zomers koel en insectenvrij kunt rijden.

Rijhal van binnenAan de linkerzijde bevinden zich schuiframen en aan de rechterzijde is een gordijn van windbreekgaas aangebracht dat in zijn geheel kan worden opgetrokken. Bij mooi weer staan de ramen open, bij slecht weer schuiven wij ze dicht. Hierdoor is het in de zomer vooral ’s morgens veel koeler dan buiten. De insecten kunnen de schaduw en de luchtstroom niet waarderen en blijven buiten!

Uitzicht aan de oostzijde van de rijhalAls je op je paard zit kun je naar buiten kijken en genieten van de prachtige Achterhoek. Het voelt alsof je buiten rijdt met het comfort van een rijhal.

De rijbaan voldoet aan de eisen van het veiligheidscertificaat en mag daarom gehuurd worden door paardensportverenigingen voor het geven van de groepslessen.

Rijhal gedeeltelijk afgezetVoor sommige trainingen kan een deel van de rijbaan worden afgezet. Ook kunnen er stoelen in de rijbaan worden gezet voor de deelnemers. Dit geeft een grote flexibiliteit.

Deelnemers aan een training

De instructieruimte

Interieur van de instructieruimte

Een grote instructieruimte (ca. 60 m2) bevindt zich op de eerste verdieping. Deze ruimte heeft verscheidene tafels en stoelen, evenals een kleine keuken. Deze ruimte is in de winter goed te verwarmen.

De goede voorzieningen en het uitzicht op de rijbaan maakt deze ruimte uitermate geschikt voor trainingen en cursussen. Maar ook besloten bijeenkomsten en vergaderingen met groepen tot 12 personen kunnen in deze ruimte goed worden gehouden.

Overig

Op de begane grond bevindt zich een rolstoel toegankelijk toilet.

Er zijn twee paardenboxen voor het tijdelijk stallen van paarden tijdens een training. Dit wel altijd vooraf overleggen.

Er is op het erf genoeg gratis parkeerruimte.

Wanneer hij niet anderszins wordt gebruikt, dient de rijbaan als overdekte uitloop voor onze eigen paarden die daar erg blij mee zijn. Vooral als de buitenuitloop modderig is of wanneer zij geplaagd worden door insecten.

Informatie over mogelijkheden en activiteiten bij Rijhal Aalten