Accommodatie

 

Onze rijbaan van 20 x 50 m. heeft spiegels over de volle breedte.De rijbaan is ruim (20 x 50 m), heeft veel licht en frisse lucht en een uitstekende bodem, welke in conditie wordt gehouden met o.a. een computergestuurde beregeningsinstallatie. Het is met recht een 4-seizoenen accommodatie. Niet alleen ’s winters is de rijhal bruikbaar maar hij is zo ontworpen en gebouwd dat je er ’s zomers koel en insectenvrij kunt rijden.

Rijhal van binnenAan de linkerzijde bevinden zich schuiframen en aan de rechterzijde is een gordijn van windbreekgaas aangebracht dat in zijn geheel kan worden opgetrokken.  Bij mooi weer staan de ramen open, bij slecht weer schuiven wij ze dicht. Hierdoor is het ’s morgens vooral veel koeler dan buiten. De insecten kunnen de schaduw en de luchtstroom niet waarderen en blijven buiten!

Uitzicht aan de oostzijde van de rijhalAls je op je paard zit kun je naar buiten kijken en genieten van de prachtige Achterhoek. Het voelt alsof je buiten rijdt met het comfort van een rijhal.

De rijbaan voldoet aan de eisen van het veiligheidscertificaat en mag daarom gehuurd worden door paardensportverenigingen voor het geven van de groepslessen.

Interieur van de instructieruimte

Een grote instructieruimte (ca. 60 m2) op de eerste verdieping met uitzicht op de rijbaan maakt deze accommodatie uitermate geschikt voor trainingen en cursussen.

Op de begane grond bevindt zich een rolstoel toegankelijk toilet.

Wanneer hij niet anderszins wordt gebruikt, dient de hal als overdekte uitloop voor onze eigen paarden die daar erg blij mee zijn als de buitenuitloop modderig is of wanneer zij geplaagd worden door insecten.

Informatie over mogelijkheden en activiteiten bij Rijhal Aalten